Çilekli ve Badem ezmeli pişmeyen Cheesecake

  • Görüntüleme
    263

Yapılışı:
Fırını 180’ye ayarlayın. Bademleri fırın tepsisine alın ve 7-8dk kavurun. Bademler soğuyunca twister hazneye ekleyin ve ezme kıvamına getirin. Haznede kalan badem ezmesinin üzerine 1 bardak su ekleyin ve makinayı çalıştırın. Badem sütünüz hazır🌱hazırladığınız badem ezmesiyle istediğiniz zaman 1 yemek kaşığı badem ezmesi ve 2 su bardağı suyu blenderdan geçirerek pratik bir badem sütü hazırlayabilirsiniz, üstelik posasını ayırmanıza da gerek kalmıyor.
Kajuların üzerine su ekleyin ve en az 2 saat oda sıcaklığında bekletin.
Cheesecake kremasında kullanılacak hurmaları sıcak suda bekletin. Çekirdeklerini ve kabuklarını çıkarın.
Tabanı hazırlamak için;
Önce bademleri parçalayın sonra diğer malzemeleri ekleyip hamur kıvamına getirin.
24cm çapında bir kalıba tabanı eşit şekilde yayın. Kremayı hazırlayana kadar dondurucuda bekletin.
Kremayı hazırlamak için;
Hindistancevizi yağı hariç tüm malzemeleri blendera alın ve krema kıvamına getirin. En son yağı ekleyin ve kremayı kalıba dökün. Tamamen donması için en az 4 saat dondurucuda bekletin. Üzerini dilediğiniz meyvelerle süsleyin. Yemeden önce dondurucudan çıkarıp kesin ve hemen yemeyi unutmayın

Malzemeler

Badem Ezmesi için

Bademli Taban

Cheesecake Kreması

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X